چند هفته پیش نماینده مردم مراغه و عجبشیر در پی بازدید از بازار جدید آرد و غلات مراغه از چالشهای پیشروی بهرهبرداری از این بازار مطلع شد و یک جلسه کاری با حضور مسئولان ذیربط در همین مکان تشکیل داد تا مشکلات کسبه در سایه حضور میدانی مسئولان ذیربط رفع شود.
این بازار بزرگ در مرحله نخست با هدف ساماندهی و تجمیع واحدهای صنفی موجود که اکنون در مناطق پرتردد و شلوغ شهر قرار دارد، احداث شده است و در مرحله بعدی به واسطه توسعه زیرساختهای لازم، زمینه رونق صادرات را فراهم میکند.
این بازار که در شرق شهر مراغه و در مسیر ترانزیتی جنوب آذربایجانشرقی قرار دارد، میتواند فرصتی برای ایجاد مرکز داد و ستد کلان خشکبار و غلات و نیز مواد غذایی در قطب کشاورزی منطقه باشد.
بازار جدید آرد، غلات و خشکبار مراغه در زمینی به وسعت ۲۰ هزار مترمربع و با زیربنای ۱۰ هزار مترمربع و سطح اشغال ۵۰ درصدی با سرمایهگذاری حدود ۲۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی و شهرداری مراغه احداث شده که سهم شهرداری ۳۷ درصد و سهم سرمایهگذار ۶۳ درصد است.
این بازار بزرگ با برخورداری از ۱۰۰ واحد تجاری دارای امکانات مختلفی چون نمازخانه، اقامتگاه، رستوران، سرویس بهداشتی، پارکینگ و باسکول ۶۰ تنی است اما با وجود اتمام عملیات اجرایی آن طی یکی دو سال گذشته، نبود انشعاب مجزای برق و گاز مغازههایش موجب شده است تا مالکان و خریداران برای استفاده از ظرفیت این مرکز بزرگ تجاری استقبال نکنند.
نبود برق و گاز مهمترین مشکل بازار آرد و غلات
سرمایهگذار این طرح میگوید: زیرساختهای مختلف این بازار مهیا شده اما به دلیل مشکلات فنی هنوز موفق به دریافت و اخذ انشعابهای برق و گاز نشدهایم.
حسین نوروزی افزود: بر اساس اعلام اداره توزیع برق، برقرسانی به هر یک از واحدهای تجاری و صنفی این بازار مستلزم انتقال برق به صورت زمینی به هر یک از واحدها بوده که تاکنون انجام نشده است.
وی ادامه داد: همچنین اخذ انشعاب گاز نیز به دلایل فنی تاکنون میسر نشده و امید است این مشکل نیز با همراهی و نظر مساعد این دستگاههای خدماترسان مرتفع شود.
وی اضافه کرد: مشکلات موجود دیگر نیز از جمله نبود شبکه فاضلاب موجب شده تا صنوف در واحدهای خریداری شده توسط مالکان آن مستقر نشوند.
یکی از مالکان واحدهای تجاری این بازار نیز اظهار داشت: مسیر ورودی بازار نامشخص بوده و نبود انشعابهای برق و گاز برای هر واحد تجاری، مالکان تمامی واحدهای این بازار را با چالشی جدی مواجه ساخته است.
کاظم گلمحمدزاده افزود: متاسفانه رفع نشدن مشکلات فنی برای اخذ مجوزهای لازم در زمینه دریافت انشعابهای برق و گاز موجب شده است تا رغبت کمی برای حضور در این بازار برای تجار وجود داشته باشد و در درازمدت نیز میتواند به خروج تدریجی مالکان و فروش واحدهای این مرکز و رکود آن بیانجامد.
مشکلات بازار به زودی رفع میشود
شهردار مراغه میگوید: مشکلات موجود در این مرکز بزرگ تجاری که با مشارکت شهرداری و بخش خصوصی احداث شده، دغدغه بزرگی برای مدیریت شهری است و از این رو با همراهی دستگاههای خدماترسان در صدد هستیم که موانع موجود برای بهرهبرداری کامل آن را از پیشرو برداریم.
شهرام مروتی افزود: با توجه به نیاز این بازار به برقرسانی، اقدام مناسبی با احداث یک پست برق مستقل و نیز نصب تیرهای متعدد برق در این مرکز انجام شده لیکن مشکلات فنی مانع از اخذ مجوز انشعاب جداگانه برای هر واحد تجاری شده است.
وی با بیان اینکه توسعه انشعابها هزینهبر است، ادامه داد: اکنون هیچیک از واحدهای تجاری این بازار از برق و گاز مستقل برخوردار نیست و امیدواریم در سایه تعامل با ادارات برق و گاز طی روزهای آینده، مشکل انشعاب این واحدهای مرتفع شود.
وی اضافه کرد: برخی دیگر از مشکلات این بازار نیز از جمله نبود راه دسترسی ویژه و فقدان شبکه جمعآوری فاضلاب به زودی رفع میشود.
بهرهبرداری از بازار زمینهساز توسعه صادرات
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس شورای اسلامی گفت: رفع مشکلات موجود و بهرهبرداری از این بازار میتواند زمینهساز رونق صادرات غلات و خشکبار از طریق این شهرستان به داخل و خارج از کشور شود.
علی علیزاده با تاکید بر رفع مشکلات بازار در اسرع وقت، افزود: احداث بازار آرد، غلات، خشکبار و مواد غذایی که با مشارکت شهرداری و بخش خصوصی انجام شده، حرکتی ارزشمند برای رونق اقتصادی و اشتغالزایی در زمینه داد و ستد محصولات کشاورزی است.
وی ادامه داد: راکد ماندن حدود ۲ ساله این بازار با توجه به ظرفیتهای موجود این شهرستان، زیبنده و شایسته این شهر بزرگ و قطب کشاورزی منطقه نیست.
وی اضافه کرد: برای رفع مشکلات برق و گاز این مرکز تجاری و بازار، نواقص موجود فنی مرتفع و زمینه برای بازگشایی و افتتاح آن فراهم خواهد شد.
ابراز امیدواری مسئولان ذیربط برای رفع مشکلات
پیگیری مشکلات این بازار از سوی نماینده مردم مراغه و عجبشیر و تشکیل جلسه کاری با حضور مسئولان گویا نتیجهبخش است تا جایی که روسای دستگاههای خدماترسان برای رفع مشکلات در اسرع وقت ابراز امیدواری میکنند.
رئیس اداره توزیع برق مراغه در این جلسه کاری بیان کرد: برای برخورداری مناسب این بازار از برق، تاکنون یک پست مستقل و خط ویژه ترانس با حدود ۷۰۰ میلیون تومان هزینه ایجاد شده است.
محمد معتمدی افزود: برقرسانی به مغازههای این بازار با هدف پیشگیری از بروز آتشسوزی ناشی از اتصال تاسیسات برق باید زمینی باشد که به ایجاد تابلوهای برق نیاز دارد.
وی اضافه کرد: برای این منظور این اداره آماده ارائه مشاوره و همکاری لازم برای رفع مشکلات فنی جهت نصب شبکه انتقال برق و نیز برقراری انشعابهای مجاز برای هر واحد تجاری در این بازار است.
رئیس اداره گاز مراغه نیز بیان کرد: مشکل اخذ انشعاب گاز برای هر یک از واحدهای تجازی این بازار با ارائه نقشههای داخلی تایید شده از طریق نظام مهندسی ساختمان مرتفع خواهد شد.
حسین دهقانی افزود: برای این منظور رعایت الزامات فنی و رفع ایرادها در نقشههای ساختمانی اجتنابناپذیر است و با رفع آنها، انشعاب گاز این واحدها در کمترین زمان ممکن نصب و راهاندازی میشود.
به گزارش ایرنا و با توجه به عزم مسئولان شهرستان میتوان امیدوار بود که مشکلات زیرساختی بازار بزرگ آرد، غلات، خشکبار و مواد غذایی به زودی رفع شود.
- admin
- کد خبر 12881
- اخبار , شهرداری مراغه
- 613 بازدید
- ۳ نظر
- پرینت