به گزارش روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر مراغه، مهندس مقتومی در جلسه بازآفرینی پایدار شهری مراغه با بیان اینکه دولت ۷۰ درصد و شهرداری ها ۳۰ درصد در اجرای طرح های بازآفرینی مشارکت دارند، ادامه داد: تاکنون ۳۴ میلیارد تومان برای ساماندهی معابر، آسفالت ریزی و احداث پل در مناطق حاشیه شهری مراغه از سوی شهرداری هزینه شده در حالی که دولت سهم کمی در اجرای این طرح ها به دلیل عدم تصویب طرح های بازآفرینی داشته است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر و براساس طرح مدون و برنامه ریزی انجام شده توسط مشاور کارشناسی، طرح بازآفرینی محله زغال آباد با ۳.۷ هکتار مساحت آماده تصویب برای اجراست.
وی گفت: در این محله معابر کم عرض وجود دارد و از مجموع ۱۹۶ ملک واقع شده در آن ۷۰ واحد مسکونی کمتر از ۵۰ متر مربع واقع شده، ۱۰ درصد مخروبه و ۴۵ درصد از آنها دارای ساکنان مستاجر است.
شهردار مراغه با بیان اینکه عدم وجود راه های دسترسی مناسب و عدم تمایل برخی از ساکنان آن برای بازسازی مانعی برای رفع مشکل این محله بوده است، افزود: با توجه به اجرای طرح ملی جهش تولید مسکن، این محله به دلیل برخورداری از زیرساخت های شهری و ارزش افزوده مناسب، مناسب ترین مکان برای اجرای این طرح ملی خواهد بود.
وی اضافه کرد: سرمایه گذاران و نیز دستگاه های اجرایی و خدمات رسان با مشارکت و همراهی در قالب اقدام مشترک می توانند در احیای بافت فرسوده شهری و این طرح بازآفرینی شهری حضوری فعال داشته باشند.
شهردار مراغه گفت: طرح بهسازی حمام تاریخی خواجه نصیر نیز یکی از طرح های بازآفرینی شهری با یک هزار متر مربع بوده که برای اجرا نیازمند همراهی دستگاه های اجرایی و خدمات رسان و سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
مقتومی افزود: اجرای این طرح می تواند این اثر تاریخی را به مرکزی توریستی، خدماتی و تفریحی در مرکز و بافت تاریخی شهر مراغه تبدیل کند.
وی با اشاره به تفاهمنامه بهسازی محوطه رصدخانه مراغه توسط شهرداری ادامه داد: این طرح به عنوان یکی از طرح های بازآفرینی شهری براساس احساس وظیفه مجموعه مدیریت شهری در قبال آثار تاریخی و فرهنگی مراغه اجرا می شود.
وی اضافه کرد: براساس برنامه ریزی های انجام شده، برای اجرای این طرح حداقل ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مقتومی گفت: همچنین براساس رایزنی های انجام شده تاسیسات زیربنایی این اثر تاریخی با همراهی و همکاری دستگاه های خدمات رسان تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سفر اخیر اعضای شورای شهر مراغه به تهران قول مساعدی برای تامین قیر یارانه ای برای طرح های بازآفرینی شهری از سوی مسئولان کشوری داده شده است، افزود: برای آسفالت مناطق فرسوده و حاشیه شهری به حدود ۴۶۰۰ تن قیر نیاز است که بخشی از آن توسط سازمان بازآفرینی شهری تامین خواهد شد.
وی افزود: طرح ساماندهی مسیر رودخانه صوفی چای از جمله طرح های عمرانی شهرداری مراغه بوده و طرح کارشناسی آن برای تایید به سازمان آب منطقه ای آذربایجان شرقی ارائه شده است.
رئیس اداره عمرانی فرمانداری مراغه نیز گفت: طرح های اجرا شده در زمینه بازآفرینی شهری در این شهرستان توسط شهرداری، طرح هایی با دشواری های خاص بودند که به خوبی اجرا شده اند.
علی حضرت نژاد افزود: تعریض پل راه آهن میدان بسیج از جمله طرح های عمرانی شهری بوده که مشکل ترافیک ورودی شهر مراغه را مرتفع می سازد.
وی با تاکید بر لزوم همگرایی دستگاه های اجرایی و خدمات رسان اضافه کرد: با توجه به قدمت شهر مراغه نیاز به تدوین طرحهای بیشتری در زمینه بازآفرینی شهری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس اداره نظارت بر طرحهای مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی آذربایجانشرقی گفت: با توجه به قدمت شهری مراغه، احیای بافتهای فرسوده شهری امری حیاتی و ضروری است.
مرضیه فرقانی افزود: براین اساس تا کنون برای سال ۱۳۹۹ حدود ۱.۲ میلیارد تومان اعتبار برای طرح های بازآفرینی شهری مراغه تخصیص یافته است.
وی به اعلام اینکه از سوی سازمان بازآفرینی شهری نیز برای طرح های شهری مراغه حدود ۸۰۰ میلیونتومان اعتبار تخصیص یافته است، اظهار امیدواری کرد: با تصویب طرحهای جدید، اینمیزان اعتبار در سال های آتی افزایش یابد.
- admin
- کد خبر 13160
- اخبار , شهرداری مراغه
- 587 بازدید
- دیدگاهها برای سه طرح بازآفرینی شهری در مراغه اجرا میشود بسته هستند
- پرینت