شهردار مراغه گفت: موقوفهها همواره نقش مهمی در توسعه شهر مراغه داشته و گرهگشای بسیاری از طرحهای عمرانی طی سالهای اخیر بوده است.
دکتر شهرام مروتی در جلسه بررسی مشکلات موقوفههای فرهنگی مراغه که با حضور مدیران کل اوقاف و امور خیریه و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و فرماندار مراغه در شهرداری برگزار گردید افزود: تعامل سازنده بین متولیان و اداره اوقاف و امور خیریه و نیز شهرداری در خصوص موقوفهها، زمنیهساز رفع مشکلات چندین ساله و موانع قانونی موجود بر سر راه طرحهای عمرانی است.
وی با اشاره به رفع اختلافهای ملکی در خصوص اراضی موقوفه واقع در طرح تعریض خیابان شهید غفاری، اضافه کرد: بر اساس توافق و نظر کارشناسی، در عوض بخشی از ملک موقوفه در طرح تعریض این خیابان، مجوزهای قانونی تجاری برای این موقوفه صادر خواهد شد.
فرهنگ وقف در مراغه نمود عینی دارد
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز اظهار داشت: مراغه با حدود یکهزار و ۸۰۰ موقوفه از جمله شهرهایی به شمار میرود که در آن فرهنگ وقف نمود عینی دارد.
دکتر سیدعلی موسوی افزود: با توجه به وجود موقوفههای متعدد، از این ظرفیت بزرگ میتوان برای سرمایهگذاری و اجرای طرحهای عمرانی، تولیدی و اشتغال بهره گرفت.
وی ادامه داد: با این وجود گستردگی موقوفهها در سطح این شهرستان موجب شده برخی مشکلات بین موقوفهها و مردم و اختلافنظرهایی با دستگاهها و برخی ادارات به وجود بیاید.
وی اضافه کرد: با تعامل لازم بین ادارات مختلف خدماترسان، اداره اوقاف و امور خیریه و نیز متولیان موقوفهها، میتوان ضمن رعایت حقوق شرعی و قانونی وقفها، مشکلات و اختلافهای موجود را حل کرد.
فرماندار مراغه بیان کرد: برخی از این اختلافها در زمینه فضاهای آموزشی یا حفاظت از میراث فرهنگی بوده که با رایزنیهای انجام شده رو به حال کاهش است.
دکتر موسوی افزود: همچنین بر اساس موافقت سازمان اوقاف و امور خیریه با تسهیل در زمینه سرمایهگذاری در موقوفههای این شهرستان، زمینه برای اشتغال حدود یکهزار نفر فراهم خواهد شد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه افزود: پنج فرهنگسرای محلات در سطح این شهرستان وجود دارد که فرصت مهمی برای توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری است.
سیدعلی موسوی سرمایهگذاری در بخشهای فرهنگی و هنری را زمینهساز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد و طلاق عنوان کرد و افزود: فرهنگسازی در سایر زمینهها از جمله کمآبی و مشکلات اقتصادی و فرهنگی نیز از این طریق امکانپذیر است.
وی ادامه داد: هنرمندان با استفاده از ظرفیتهای موجود بخش فرهنگ و هنر میتوانند زمینه مساعدی برای برونرفت از مشکلات موجود در جامعه فراهم کنند.
فرماندار مراغه اضافه کرد: تعامل سازنده بین شهرداری، اداره فرهنگ و ارشاد و اوقاف و امور خیریه شهرستان برای حمایت از توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری از طریق تامین فضاهای فرهنگی و هنری ضرورت دارد.
موقوفه باغی در مراغه مناسب برای سرمایهگذاری
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجانشرقی نیز در این جلسه گفت: هم اکنون ۱۱۸ موقوفه باغی مراغه برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف خدماتی و تولیدی مناسب است.
حجتالاسلام سیدشهابالدین حسینی افزود: این موقوفهها میتواند به صورت تجمیعی یا موردی برای سرمایهگذاری کلان تولیدی مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: براساس موافقت سازمان اوقاف و امور خیریه، سرمایهگذاران در موقوفههای این شهرستان در صورت تمایل میتوانند از تسهیلات لازم و تخفیفهای ویژه پذیرهنویسی موقوفهها نیز بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه مراغه دومین شهر از نظر تعداد موقوفهها در آذربایجانشرقی است، بیان کرد: ایجاد درآمد پایدار برای موقوفهها و نیز کمک به فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و تولیدی برای رفع مشکلات جامعه از رویکردهای اوقاف و امور خیریه است.
وی افزود: بهرهگیری از کارشناسیهای رسمی برای کاهش اختلافهای ملکی از جمله مهمترین راهکارها برای کاهش مشکلات و اختلافنظرها در موقوفههاست که باید مورد توجه قرار گیرد.
توسعه فضاهای فرهنگی مراغه به همراهی سازنده نهادها نیاز دارد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی گفت: با توجه به ظرفیتهای موجود انسانی و هنرمندان مستعد در مراغه، توسعه فضاهای فرهنگی و هنری این شهرستان نیازمند همراهی و تعامل سازنده نهادهاست.
سیدقاسم ناظمی افزود: فرهنگ و هنر همواره جزو مظلومترین بخشهای بودجهای کشور و استان و نیز شهرستانهاست و حتی در بخش هنر شاهد گل به خودیهای بسیاری هستیم.
وی ادامه داد: تعطیلی مراکز فرهنگی و هنری میتواند زمینهساز ایجاد فضای یاس و ناامیدی در این بخش و افول فعالیتهای هنری شود؛ بر همین اساس باید همه کمک کنند تا مشکلات پیشروی این بخشها حل شود.
وی اضافه کرد: با وجود گذشت بیش از چهار دهه از پیروی شکوهمند انقلاب اسلامی، توجه شایستهای به بخش های فرهنگی و هنری در آذربایجانشرقی نشده و آثار شاخص فرهنگی تدوین و اجرا نشده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی با اشاره به ظرفیتهای فرهنگی و هنری مراغه به عنوان دومین شهر استان بیان کرد: هماکنون سرانه فرهنگی و هنری این شهرستان مطلوب نیست و باید بیش از پیش توسعه یابد.
وی اظهار داشت: برای توسعه فضاهای فرهنگی و هنری از طریق تعامل لازم با اوقاف و امور خیریه و شهرداری میتوان گامهای موثری برداشت.
«ناظمی» اضافه کرد: فعالیت انجمنهای فرهنگی و هنری مهمترین راهکار برای کشف و بهرهگیری از استعدادهای ناب هنری است و باید از تامین فضای لازم برای فعالیت این انجمنها حمایت شود.
با رفع مشکل مجتمع فرهنگی و هنری فدک، زمینه فعالیت و درخشش هنرمندان این انجمن مهیا میشود
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه نیز با اشاره به اختلاف ملکی در موقوفهای که از سوی انجمن سینمای جوان این شهرستان مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: ۳۰۰ متر زیربنای موجود در این موقوفه از سالهای گذشته در اختیار اداره فرهنگ و ارشاد و این انجمن قرار گرفته است.
احمد دادرس فیاض افزود: با رفع مشکل این مجتمع فرهنگی و هنری در سایه تعامل بین نهادها، زمینه فعالیت و درخشش هنرمندان این انجمن مهیا میشود.
کاهش اختلاف با اخذ سند رسمی برای موقوفهها
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه مراغه نیز گفت: در راستای کاهش اختلافهای ملکی در موقوفه ها هماکنون مشکل اسناد رسمی پنج موقوفه این شهرستان در نقاط مختلف شهری مرتفع شده است.
وی با اشاره به اختلافهای ملکی و وقفی با شهردرای در زمینه برخی املاک، بیان کرد: با برگزاری جلسات کارشناسی و نیز با در نظر گرفتن حقوق موقوفهها از جمله در خیابان شهید آیتالله غفاری، مشکلات موجود به زودی مرتفع شده و زمینه اجرای طرحهای عمران شهری فراهم میشود.
- admin
- کد خبر 12901
- اخبار , شهرداری مراغه
- 14383 بازدید
- ۲۱۴ نظر
- پرینت